Muiderberg

Op 5 minuten lopen van de B&B is het prachtige zandstrand aan het IJmeer. Het strandpaviljoen De Zeemeeuw heeft een terras met een fraai uitzicht. Heerlijk om lang te blijven zitten tot de zon ondergaat!
Aan de steiger zit watersportcentrum Muiderberg waar u een zeilboot, surfplank of kano kunt huren. Dat kan per uur of per dagdeel.

In het dorp zijn een paar winkels; een bakker, groenteman, slager en supermarkt op slechts 5 min lopen van de B&B, voor als u zelf wil koken of het ontbijt wil verzorgen.
Op loopafstand bevinden zich vier restaurants, variërend in ambiance.

Het echobos is tegenover de B&B. In het bos is in de 18e eeuw een muur gebouwd die een ‘gelijksprekende echo’ bleek te geven. In de tuin van de B&B is er volgens sommige ook een gelijksprekende echo maar de meningen zijn hierover verdeeld (hoe later op de avond…..).

Vroeger reisden de badgasten vanuit Amsterdam met de stoomtram, ook wel de Gooische moordenaar genoemd vanwege de vele ongelukken. Op de Brink staat nu een miniatuur van de tram.

Vanuit de B&B zijn er verschillende fiets- (te huur) en wandelroutes (o.a. het Floris de Vijfde pad).

Bezienswaardigheden in Muiderberg:
Joodse begraafplaats (rondleidingen), molen, Kerk aan Zee, gelijksprekende echo en de Floris de Vijfde steen.
WhatsApp Image 2018-10-14 at 12.15.14 (3)

Activiteiten in Muiderberg:
Golf, zeilen, kano, (kite-)surfen, zwemmen, fietsen, wandelen, paardrijden, midgetgolf, trampoline springen en in de winterperiode: schaats tourtochten.

Openbaar vervoer:
Buslijn naar station Bussum en Weesp van daaruit treinverbindingen naar oa Amsterdam.

Terug naar Omgeving > 

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close